Nagyi féle Aranygaluska

Nagyi féle Aranygaluska
Elkészítési idő
4,0 6 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • 4 dkg zsír
  • 3 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 3 db tojás sárgája
  • 1 citrom reszelt héja
  • 15 dkg margarin
  • a hempergetéshez:
  • fahéjas-cukros darált dió (ízlés szerint)
  • 50 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • 4 dkg zsír
  • 3 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 3 db tojás sárgája
  • 1 citrom reszelt héja
  • 15 dkg margarin
  • fahéjas-cukros darált dió 

Elkészítés:

Az élesztőt a tejben kevés cukorral felfuttatjuk, majd utána összegyúrjuk a liszttel, zsírral, cukorral, citrom héjával és tojássárgákkal. Egy órán keresztül kelesztjük.

A megkelt tésztából diónál kicsivel nagyobb méretű galuskákat szaggatunk és olvasztott vajba mártjuk, majd fahéjas cukrozott darált dióban meghempergetjük. Ezután a tésztadarabkákat tepsiben vagy kuglóf formában szorosan egymás mellé helyezzük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük. 

Vaníliaöntettel kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Pataki Zsuzsanna küldte be. Köszönjük!