Nagyi almás pitéje

Nagyi almás pitéje
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg zsír
  • 15 dkg cukor
  • csipet só
  • 1 tojás
  • 2 dl aludttej
  • 1 db vaníliás cukor
  • a töltelékhez:
  • 2 kg reszelt alma
  • 5 evőkanál cukor
  • 3 teáskanál őrölt fahéj
  • 3 evőkanál búzadara
  • a tészta kenéséhez:
  • 1 db tojás
  • (a tepsi mérete 22 x 34 cm)
  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg zsír
  • 15 dkg cukor
  • csipet
  • 1 db tojás
  • 2 dl aludttej
  • 1 db vaníliás cukor
  • 2 kg reszelt alma
  • 5 evőkanál cukor
  • 3 teáskanál őrölt fahéj
  • 3 evőkanál búzadara
  • 1 db tojás

Elkészítés:

A hozzávalókat egy tálba rakjuk és összegyúrjuk. A tésztát megfelezzük. Az egyiket tepsiméretűre nyújtjuk.

A tepsit zsírral kikenjük, kilisztezzük, majd belesimítjuk a tésztát. A tészta tetejét megszórjuk búzadarával, hogy az alma ne áztassa el.

A kinyomkodott almát a tészta tetejére rakjuk, megszórjuk cukorral és fahéjjal. A tészta másik felét szintén kinyújtjuk, majd befedjük vele az almát.

A tojást felverjük és megkenjük vele a tészta tetejét, végezetül villával megszurkáljuk. 180 fokos sütőbe toljuk, 30-35 perc alatt szép piros ropogósra sütjük.

Hagyjuk kihűlni, mert különben nem lehet felszeletelni. Ha már kihűlt, kockákra vágva tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!