Naan kenyér (élesztő nélkül villámgyorsan)

Naan kenyér (élesztő nélkül villámgyorsan)
Elkészítési idő
5,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 300 g finomliszt + egy kicsi a nyújtáshoz
  • fél teáskanál sütőpor
  • fél kávéskanál só
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 150 ml tej
  • 1 evőkanál vaj (a már kész naan kenyérhez)
  • 300 g finomliszt
  • fél teáskanál sütőpor
  • fél kávéskanál
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 150 ml tej
  • 1 evőkanál vaj

Elkészítés:

A lisztet egy nagyobb tálban összekeverjük a sóval és a sütőporral, majd mehet bele az olívaolaj is. Ezután adjuk hozzá lassan, folyamatos keverés mellett a tejet, majd ha pár perc gyúrás után összeállt a tészta, a tálat egy konyharuhával letakarjuk és minimum20 percet, de a legjobb, ha egy órát állni hagyjuk.

A pihentetés után a tésztát 6 kisebb darabra osztjuk, tetszőleges formájúra kinyújtjuk, de arra ügyeljünk, hogy ne legyen túl vékony.

Egy nagyobb teflon serpenyőt a tűzre teszünk és felmelegítjük, ebbe tesszük a naan kenyér tésztáját, és nem túl erős lángon megsütjük őket. Gyorsan elkészül, három perc maximum, mialatt mindkét oldala megsül (az első oldalát picit tovább, a másikat kevesebb ideig kell sütni), kb. 3 perc alatt kenyerenként.

Aki szereti, pici olvasztott vajjal megkenheti a kenyeret.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti