Elkészítés:
A lisztet egy nagyobb tálban összekeverjük a sóval és a sütőporral, majd mehet bele az olívaolaj is. Ezután adjuk hozzá lassan, folyamatos keverés mellett a tejet, majd ha pár perc gyúrás után összeállt a tészta, a tálat egy konyharuhával letakarjuk és minimum20 percet, de a legjobb, ha egy órát állni hagyjuk.
A pihentetés után a tésztát 6 kisebb darabra osztjuk, tetszőleges formájúra kinyújtjuk, de arra ügyeljünk, hogy ne legyen túl vékony.
Egy nagyobb teflon serpenyőt a tűzre teszünk és felmelegítjük, ebbe tesszük a naan kenyér tésztáját, és nem túl erős lángon megsütjük őket. Gyorsan elkészül, három perc maximum, mialatt mindkét oldala megsül (az első oldalát picit tovább, a másikat kevesebb ideig kell sütni), kb. 3 perc alatt kenyerenként.
Aki szereti, pici olvasztott vajjal megkenheti a kenyeret.
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti