Mutatós áfonyás-túrós charlotte torta

Mutatós áfonyás-túrós charlotte torta

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 6 tojás
  • 6 ek. cukor
  • 5 ek. finomliszt
  • 3 ek. rétesliszt
  • kis sütőpor

A krémhez:

  • 15 dkg túró
  • 15 dkg mascapone
  • 1,5 dl habtejszín
  • 1 kis pohár tejföl
  • reszelt citromhéj
  • cukor
  • áfonyalekvár
  • 1 tk. vanília-aroma
  • 1 tasak zselatin

Elkészítés:

A tojásfehérjét cukorral felverem, robotgép segítségével. A sárgákat pedig kézi habverővel kikeverem és a fehérjehabhoz öntöm. Sütőporos lisztet adagolok bele és sütőpapírral borított tepsibe simítom. 180 fokon sütöm meg. A tésztát még melegen, áfonyalekvárral vonom be, majd feltekerem.

Összekeverem a mascarponét, túrót, tejfölt, ízesítem reszelt citromhéjjal és vaníliaaromával, végül habbá vert tejszínt forgatok bele. A zselatint 4 ek. vízben főzöm, majd a tűzről leveszem és 5 ek. krémet adagolok bele, és így öntöm a többi krémhez. Alaposan átdolgozom, robotgép használatával.

Egy gömbszerű jénai tálat fóliával borítok, és a piskótatekercset felszeletelem 1,5 cm vastagon, majd ezekkel rakom ki az alját, utána az oldalát is. A közepébe öntöm a fele krémet, lekvárral kenem, a krém többbi részével borítom. Egy éjszakát hagyom hűtőben állni.

Neked ajánljuk