Muszaka

Muszaka
Elkészítési idő
5,0 53 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 nagyobb padlizsán,
  • 40 dkg darálthús,
  • olívaolaj,
  • 1 húsleveskocka,
  • 2 dl tejföl,
  • 1/2 l paradicsomlé,
  • 1 fej hagyma,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • 15 dkg keménysajt,
  • oregano,
  • fahéj,
  • 4 nagyobb padlizsán,
  • 40 dkg darálthús,
  • olívaolaj,
  • 1 húsleveskocka,
  • 2 dl tejföl,
  • 1/2 l paradicsomlé,
  • 1 fej hagyma,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • 15 dkg keménysajt,
  • oregano,
  • fahéj,

Elkészítés:

Megpucolom a padlizsánokat, és kb. 1/2-1 cm-es lapokra vágom, besózom. Picit állni hagyom, majd a sütő rácsára fektetve megsütöm. A hagymát kockára vágom, megprirítom, belerakom a darálthúst, és fedő nélkül átpirítom.

Belerakom a fokhagymát, borsot, fűszereket és sót. Tepsibe egy sor padlizsán, majd egy sor hús, majd megint padlizsán következik úgy, hogy padlizsán legyen legfelül. A húsleveskockából 1 dl húslevest készítek, összekeverem a 1/2 l paradicsomlével. Leöntöm vele a tepsiben lévő padlizsános húst. Megkenem egy doboz tejföllel, beteszem a sütőbe 40 percre.