Muszaka

Muszaka
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 40 dkg marhahús
  • 4 dl tejföl
  • 2 evőkanál étolaj
  • 4 padlizsán
  • 3 nagy paprika
  • 25 dkg paradicsom
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • petrezselyemzöld
  • 3 csipet bazsalikom
  • bors
  • 40 dkg marhahús
  • 4 dl tejföl
  • 2 evőkanál étolaj
  • 4 padlizsán
  • 3 nagy paprika
  • 25 dkg paradicsom
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • petrezselyemzöld
  • 3 csipet bazsalikom
  • bors

Elkészítés:

Daráljuk át kétszer a marhahúst és adjunk hozzá egy tojást. Rakjuk bele az aprított bazsalikomot, petrezselymet, a zsemlemorzsát és ízesítsük sóval és borssal. Dolgozzuk össze az egészet.

Szeleteljük fel a padlizsánt, a paradicsomot és a paprikát. Felhevített olajban süssük ki az ujjnyi vastagságú padlizsán szeleteket.

Rétegezve rakjuk a tepsibe a padlizsánt, a darált húst, a paprikát és a paradicsomot, ameddig elfogynak a hozzávalóink.

A tejfölbe keverjük bele két tojássárgáját és öntsük rá a muszaka tetejére.

Süssük alufóliával lefedve, majd ha megpuhult, vegyük le és süssük tovább, ameddig megpirul a teteje.