Mustáros-zöldséges sertésragu, házi tarhonyával

Mustáros-zöldséges sertésragu, házi tarhonyával

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertés lapocka
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 3 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 kis darab zeller
  • 1 kis darab karalábé
  • 3 evőkanál mustár
  • frissen őrölt fekete bors

a házi tarhonyához:

  • 5 db tojás
  • 50 dkg liszt
  • 1 nagyobb csipet só

Elkészítés:

A szalonnát apróra vágjuk, egy serpenyőben a zsírját kipirítjuk, majd megfonnyasztjuk rajta a hagymát. A húst vékony csíkokra vágjuk és hozzáadjuk a szalonnás hagymás alaphoz. Sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük, majd kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk. Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a megtisztított és egyforma darabokra vágott zöldségeket és a mustárt. Az egészet lassú tűzön gyakori keverés mellett puhára pároljuk, amíg a szaft besűrűsödik. Közben a házi tarhonyához az átszitált liszthez hozzáadjuk a tojásokat és a sót, majd az egészet kemény tésztává gyúrjuk. 10-15 percig hagyjuk pihenni, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Nagyobb felületen kiterítve kissé megszárítjuk, majd kevés zsiradékon megpirítjuk. Annyi vízzel felöntjük, amennyi ellepi és puhára főzzük. A vizet pótoljuk, ha szükséges, míg meg nem puhul a tészta.

Az elkészült házi tarhonyával tálaljuk a zöldséges ragut. Ízlés szerint, kínálhatunk hozzá tejfölt is.

A receptet Bakos Attila küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk