Mustáros tejfölös csirke

Mustáros tejfölös csirke
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 70 dkg csirkemell- és csirkecomb filé vegyesen
  • 1 vöröshagyma
  • 20 dkg galambica gomba
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál mustár
  • petrezselyemzöld
  • só (ízlés szerint)
  • bors (ízlés szerint)
  • 1 kávéskanál házi paprikakrém
  • 1 kávéskanál házi vegeta
  • 2 evőkanál olaj
  • 70 dkg csirkemell- és csirkecomb filé vegyesen
  • 1 db vöröshagyma
  • 20 dkg galambica gomba
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál mustár
  • petrezselyemzöld
  • bors
  • 1 kávéskanál házi paprikakrém
  • 1 kávéskanál házi vegeta
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés:

A csirkehúst apróbb darabokra vágjuk, majd egy serpenyőben felhevített étolajon elősütjük mindkét oldalát.

A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Rátesszük a gomba szeleteket, fűszereket és párolni kezdjük. Hozzáadjuk az elősütött húsokat és együtt készre főzzük.

A tejszínt, tejfölt, a mustárt a liszttel simára keverjük és a gombás húshoz keverve összefőzzük. Friss vagy szárított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Én galuskát készítettem mellé, de más körettel is finom.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!