Mustáros szűzérmék lencsével

Mustáros szűzérmék lencsével

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 sertésszűz
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 nagy szem burgonya
  • 1 nagy fej hagyma
  • 20 dkg zöld lencse
  • 6 db olajban eltett szárított paradicsom, felaprítva
  • 2 ág kakukkfű vagy rozmaring
  • 7 dl húsleves (kockából is lehet)
  • 2 evőkanál magos mustár

Elkészítés:

A húst lehártyázzuk, és bekenjük mustárral, sózzuk, borsozzuk. Mély serpenyőben, az olívaolajon minden oldalán körbesütjük. Félretesszük egy tányéron.

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk. A hagymát meghámozzuk, négy darabba vágjuk. A serpenyőbe tesszük a lencsével, a paradicsommal és a zöldfűszerrel együtt. Felöntjük a húslevessel, belekeverjük a magos mustárt. Felforraljuk, majd a lángot lejjebb véve 15 percig lefedve főzzük.

Végül hozzátesszük a húst és további 15 percig főzzük. A húst tálalás előtt felszeleteljük.

Neked ajánljuk