Mustáros sertésborda tejszínes parajjal

Mustáros sertésborda tejszínes parajjal

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 sertésborda (kb. 800 g)
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 2 evőkanál kakukkfű
  • 2 evőkanál narancslé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 500 g burgonya
  • 100 g vaj
  • 1 vöröshagyma, apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 200 g mirelit leveles spenót, felengedve
  • 125 ml főzőtejszín

Elkészítés:

A sertéshúst megsózzuk. A mustárt a kakukkfűvel, a narancslével és az olajjal összekeverjük, a hússzeletekre kenjük, majd a tálat lefedve 20 percre a hűtőbe tesszük pácolódni.

Közben a burgonyát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. A vizet a fazékból kiöntjük, beletesszük a vaj felét, visszaöntjük a burgonyát és néhány perc alatt enyhén megpirítjuk benne.

Közben egy serpenyőt magas lángon felmelegítünk, majd beletesszük a hússzeleteket a páccal együtt és minden oldalukat 3 percig pirítjuk. Áttesszük egy tányérra és fóliával lefedjük. A visszamaradt pácot egy kis tálkába kiöntjük és félretesszük.

A serpenyőbe tesszük a maradék vajat és közepes hőfokon felmelegítjük. Beletesszük a hagymát és a fokhagymát és kevergetve addig főzzük, amíg a hagyma megpuhul. Hozzáadjuk a kiolvasztott spenótot és a főzőtejszínt, és addig főzzük, amíg a spenót megpárolódik (kb. 5-6 perc). Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A húst a burgonyával és a tejszínes spenóttal és ízlés szerint a maradék pácos szafttal tálaljuk.

Neked ajánljuk