Mustáros-paradicsomos csirkemell

Mustáros-paradicsomos csirkemell

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell filé
  • 3 evőkanál dijoni mustár
  • 3 evőkanál dijoni magos mustár
  • 12 db cherry paradicsom
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 4 dl tej
  • 25 dkg sajt reszelve
  • bors
  • szerecsendió

Elkészítés:

A csirkemellet alaposan megmossuk, papírtőrlővel szárazra töröljük, majd vékony csíkokra vágjuk.

A felaprított csirkemellet egy jénai tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mustárt, eligazgatjuk, és szép sorjában rápakoljuk a félbe vágott paradicsomokat.

Az olajat, a vajjal felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet és folyamatos kevergetés mellett egy szép sima besamelt készítünk, amihez hozzáadjuk a sajt kb. 1/3 -át, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt szerecsendióval és alaposan elkeverjük.

Ha a besamel elkészült, ráöntjük a paradicsommal befedett csirkére, a tetejét megszórjuk a maradék sajttal, lefedjük és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük.

A sütési idő felénél a fedelét eltávolítjuk, és anélkül sütjük tovább. Párolt rizzsel, aprított petrezselyemmel megszórva, forrón tálaljuk.

Neked ajánljuk