Mustáros karajszeletek tükörtojással, és pirított hagymával

Mustáros karajszeletek tükörtojással, és pirított hagymával

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 8 szelet csont nélküli sertéskaraj
  • 5 fej vöröshagyma
  • 8 tojás
  • őrölt bors
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 5 evőkanál mustár
  • finomliszt
  • étolaj

Elkészítés:

A karajszeleteket kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, befűszerezzük, bedörzsöljük az átnyomott fokhagymával és megkenjük mustárral. A húst hűtőbe tesszük kb. 2 órára, de még jobb, ha egy éjszakára.

A vöröshagymákat megtisztítjuk, szeletekre vágjuk és karikákra szedjük. A hússzeleteket kevés olajon serpenyőben sütjük. A hagymakarikákat lisztezzük, és bő, forró olajban kisütjük. Szűrön lecsepegtetjük.

A tojásokból tükörtojást sütünk. Tálaláskor a hússzeleteket a sült hagymával, a tükörtojással és tetszőleges körettel kínáljuk.

Neked ajánljuk