Mustáros karaj szalonnával

Mustáros karaj szalonnával

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéskaraj
  • 20 dkg füstölt szalonna vagy bacon
  • mustár
  • őrölt bors
  • ételízesítő
  • olaj
  • 1 kg burgonya

Elkészítés:

Elkészítés: A sertéskarajt 1 centiméter vastagságúra szeleteljük, és a felénél bevágjuk. A húsok belsejét megkenjük mustárral, majd megszórjuk őrölt borssal, és a húsok közé 1-1 szelet szalonnát helyezünk. A húsokat egy sóval, borssal megszórt tepsibe tesszük, tetejét meghintjük sóval és ételízesítővel, kevés olajat locsolunk rá, és egy pici vízzel felengedjük.

A tepsit alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben 45-50 percig pároljuk. Ezt követően a húsokat megfordítjuk, és tovább sütjük. Amikor a hús elkészült, burgonyapürével tálaljuk.

Neked ajánljuk