Elkészítés:
A húst lehártyázzuk, megmossuk, leszárítjuk, tenyérrel kicsit meglapítjuk, majd sóval, borssal, a mustárral ízesítjük, meglocsoljuk az olajjal, és lefóliázva 1 éjszakát hűtőben pácoljuk.
A gombát alaposan megmossuk, leszárítjuk, nagyobb darabokra vágjuk. A kakukkfüvet leöblítjük, felaprítjuk. A vöröshagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, a forró olívaolajon megfuttatjuk, majd rászórjuk a gombát, sóval, borssal, az aprított kakukkfűvel, petrezselyemmel ízesítjük, és magas tűzön megpirítjuk.
A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk, nagy lyukú reszelőn keverő tálba reszeljük, majd hozzáadjuk a tojást, a lisztet, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük. a sütőtökös masszából 1-1 evőkanálnyit a forró olajba teszünk és az evőkanállal kerek formájúra lapítjuk.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A pácolt húsokat forró serpenyőben, a saját pácoló olajával pirosra sütjük, tepsibe átrakjuk, és a sütőben, kb. 15 perc alatt készre sütjük, hogy rózsaszínes maradjon a közepe. Tálaláskor a sült lapcsánkákat tányérra tesszük, ráfektetjük a húst, és rászórjuk a pirított gombát. Forrón kínáljuk.
Megjegyzés:
Fotó: RAS / Recepttár
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti