Hozzávalók:
  • 4 szelet lazacfilé
  • olívaolaj
  • 1 ek. mustár
  • 1 ek. méz
  • 1 szál friss rozmaring
  • 1 dl tejföl
  • 1 citrom leve
  • bors
  • A körethez:
  • 50 dkg bébirépa
  • kuszkusz
  • ételízesítő
  • 4 szelet lazacfilé
  • olívaolaj
  • 1 ek. mustár
  • 1 ek. méz
  • 1 szál rozmaring
  • 1 dl tejföl
  • 1 citrom
  • bors
  • 50 dkg bébirépa
  • kuszkusz
  • ételízesítő

Mustáros-citromos lazac

Elkészítési idő
5,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

A lazacot bepácolom az olívaolaj, mustár, méz és citrom keverékével. Sózom, borsozom, és a közé rakott rozmaringággal állni hagyom.

Ezalatt a ételízesítős vízben a bébirépát 10 perc alatt puhára főzöm. A répa forró főzővizéből a kuszkuszra merek, lefedem és állni hagyom.

A lazacszeleteket forró serpenyőben hirtelen sütöm, először bőrös oldalával lefelé. A filéket addig nem mozgatom, míg teljesen át nem sültek. Mikor elválik az edény aljától, és könnyű mozgatni, megfordítom, és rövid ideig sütöm a másik oldatát is. A szeleteket félreteszem.

A megmaradt páclevet a tejföllel ugyanabban a serpenyőben kicsit összemelegítem, így készítek hozzá egy finom mártást.