Mustáros-bazsalikomos szűzpecsenye sült céklával

Mustáros-bazsalikomos szűzpecsenye sült céklával

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

  • Hozzávalók:
  • 4 személyre:
  • 40 dkg cékla
  • 1 mokkáskanál szárított kakukkfű
  • 80 dkg szűzpecsenye
  • 4 evőkanál dijoni mustár
  • 1 evőkanál liszt
  • *
  • a morzsához:
  • 4 szelet toast kenyér
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál pirított hagyma 
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál reszelt parmezán sajt
  • 1 csokor friss bazsalikom

Elkészítés:

A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük. A céklákat megmossuk, egyenként alufóliába csomagoljuk, de előtte sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel. A sütőben kb. 45 percig sütjük.

A morzsához a kenyereket megpirítjuk, összetördeljük. A fokhagymát meghámozzuk. Aprítógépben összeforgatjuk a kenyereket a pirított hagymával, a fokhagymával, az olajjal a parmezánnal, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a friss bazsalikomot.

A szűzpecsenyét serpenyőben, az olajon körös-körül elősütjük, kevés sóval, borssal ízesítjük. A mustárt összekeverjük a liszttel, sóval, borssal, bekenjük vele a húst.

A bazsalikomos morzsát sütőpapírra szórjuk, és átforgatjuk benne egyenletesen a filét. A morzsa mindenhol egyenletesen fedje a húst, egységes zöld színt kapjunk! A húst a sütőben 12 perc alatt készre sütjük. A céklákat meghámozzuk, és a húshoz kínáljuk.

Fotó: Recepttár.hu

Hasonló receptek