Muflonragu rókagombával és tarhonyával

Muflonragu rókagombával és tarhonyával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória költséges
Hozzávalók:
  • 1 kg muflonlapocka
  • 50 dkg rókagomba
  • 4 szál sárgarépa
  • 1 db zellergumó
  • 1 kávéskanál borsikafű (friss, vagy szárított)
  • 1 kávéskanál rozmaring (friss, vagy szárított)
  • 3 db babérlevél
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg tarhonya
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 1 kg muflonlapocka
  • 50 dkg rókagomba
  • 4 szál sárgarépa
  • 1 db zellergumó
  • 1 kávéskanál borsikafű (friss, vagy szárított)
  • 1 kávéskanál rozmaring (friss, vagy szárított)
  • 3 db babérlevél
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg tarhonya
  • 1 dl száraz vörösbor

Elkészítés:

A húst csíkokra (tokányra) vágjuk. A felaprított szalonna kisütött zsírján megdinszteljük a kockára vágott vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük a borral, fűszerezzük, sózzuk és addig főzzük, amíg a hús félig megpuhul. Az elfőtt levet kevés vízzel pótoljuk.

Ezután hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott zellert, sárgarépát és rókagombát. Beletesszük a tarhonyát is, kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük, ízlés szerint sózzuk, és fedő alatt addig főzzük, amíg minden megpuhul benne.

Megjegyzés:

A receptet Ligeti Károly küldte be. Köszönjük!