Muffinbonbon

Muffinbonbon

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Rafinált ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 8 db szilikonos muffinformához:

  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg 60%-os étcsokoládé
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 2 dl habtejszín
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • porcukor
  • reszelt citromhéj

A karamellizált őszibarackhoz:

  • 4 db őszibarack
  • 1 dl fehérbor
  • 3 ek. kristálycukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • őrölt fahéj

Elkészítés:

A csokit gőz felett megolvasztom.

Szilikonos muffinformákat kikenek vele, majd hűtőben dermesztem.

Még kétszer kiveszem, egy réteggel lekenem, dermesztem

Óvatosan kifordítom belőle és hűtőben tárolom.

A fehér csokit gőz felett olvasztom és hagyom hűlni.

A mascarponét, porcukort, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat, langyos fehércsokit keverem ki, végül felvert fehérjehabot forgatok bele.

A hámozott, darabolt barackot citromlével csepegtetem.

Cukrot karamellizálok, átforgatom rajta a barackot, vaníliás cukroral, fahéjjal hintve, majd borral felöntve még átforralom.

A csokikosarakat a krémmel töltöm, a barackkal díszítem.

Neked ajánljuk