Mozzarellával töltött tökfasírt

Mozzarellával töltött tökfasírt
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 db zsenge cukkini (60 dkg)
  • 40 dkg csillagtök
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 1 mk. sütőpor
  • 2 db tojás
  • 1 db tejben áztatott zsemle kifacsarva
  • 2 gerezd fokhagyma reszelve
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 mokkáskanál őrölt bors (vagy ízlés szerint)
  • só ízlés szerint
  • a hempergetéshez:
  • 10 dkg körüli zsemlemorzsa
  • a töltéshez:
  • 9 db mozzarella golyó
  • a sütéshez:
  • 6 dl étolaj
  • 1 db zsenge cukkini (60 dkg)
  • 40 dkg csillagtök
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 2 db tojás
  • 1 db tejben áztatott zsemle kifacsarva
  • 2 gerezd fokhagyma reszelve
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 mokkáskanál őrölt bors (vagy ízlés szerint)
  • só ízlés szerint
  • 10 dkg körüli zsemlemorzsa
  • 9 db mozzarella golyó
  • 6 dl étolaj

Elkészítés:

A cukkinit megmossuk, két végét levágjuk, a magházat eltávolítjuk és durvára lereszeljük.

A csillagtököt meghámozzuk, belsejét kivájjuk, lereszeljük. A lereszelt tököket besózzuk, majd 20 perc múlva kifacsarjuk.

A tököket, a tojásokkal, borssal, sóval, zúzott fokhagymával, tejföllel, zsemlével, zsemlemorzsával és a sütőporral elkevert liszttel elkeverjük.

Egy púpozott evőkanál massza közepére egy mozzarella golyót teszünk és szép gombóccá formázzuk. 9 db nagyobbacska lesz belőle. Zsemlemorzsába forgatjuk és hevített olajban, fedő alatt, lassú tűznél kisütjük.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!