Mozzarellával-sonkával töltött cukkinitekercs

Mozzarellával-sonkával töltött cukkinitekercs
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 kisebb sárga húsú cukkini (50 dkg)
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • 1 kávéskanál Himalája só
  • 6 db tojás
  • 4 evőkanál GM zabpehely
  • a töltelékhez:
  • 20 dkg szeletelt sonka
  • 20 dkg Mozzarella golyó
  • 2 kisebb sárga húsú cukkini (50 dkg)
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • 1 kávéskanál Himalája só
  • 6 db tojás
  • 4 evőkanál GM zabpehely
  • 20 dkg szeletelt sonka
  • 20 dkg Mozzarella golyó

Elkészítés:

A cukkiniket megmossuk, a végeit levágjuk, és almareszelőn lereszeljük. A tojásokat villával felverjük, hozzáadjuk a sót, borsot, a zabpelyhet és a lereszelt cukkinit is.

A masszát szilikonos sütőlapra simítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt készre sütjük. A sütőből kivéve lehúzzuk róla a szilikonlapot, tiszta konyharuhára tesszük, majd ráfektetjük a sonkaszeleteket, úgy, hogy kissé fedjék egymást, majd rácsipegetjük a levétől lecsepegtetett mozzarellát.

Feltekerjük, mint a piskótatekercset, és kb. 10 percre visszatesszük a sütőbe. Ezt követően felszeletijük, rizzsel, friss salátával kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!