Mozzarellás szűzérmék

Mozzarellás szűzérmék

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

4 személyre:

  • 50 dkg paradicsom
  • 1-1 nagy, piros, zöld és sárga húsú paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagyobb hagyma
  • 25 dkg gomba
  • 1 ágacska rozmaring
  • 3 szál kakukkfű
  • 1 gombóc mozzarella
  • 60 dkg szűzpecsenye
  • 1 evőkanál margarin
  • olaj

Elkészítés:

A zöldségeket megmossuk. A paradicsomokat meghámozzuk és elnegyedeljük. A színes paprikákat kicsumázzuk, vékony csíkokra vágjuk. A fokhagymát apróra felkockázzuk.

A hagymát vékonyan felkarikázzuk, a gombát félbe-negyedbe vágjuk. A zöldfűszereket leöblítjük, felvágjuk. A mozzarellát 1 cm vastagon felszeleteljük.

A húst leöblítjük, szeletekre vágjuk. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra

A hússzeleteket besózzuk és borsozzuk. Serpenyőben mindkét oldalukat megsütjük. A zsiradékban megpároljuk a hagymát, fokhagymát, majd a gombát, erős tűzön pirítjuk.

Rádobjuk a színes paprikákat, paradicsomot, valamint a zöldfűszereket, és tovább pirítjuk. A gombás paprikaragut egy serpenyőbe rakjuk, betakarjuk mozzarellával. Sütőben 10 percig sütjük.

Neked ajánljuk