Mozzarellás rizsgombóc paradicsomszósszal

Mozzarellás rizsgombóc paradicsomszósszal
Elkészítési idő
5,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 2 fej hagyma
  • 1 liter zöldségalaplé
  • 2 csomag mozzarella
  • olívaolaj
  • bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg rizottó rizs
  • 10 dkg margarin
  • A paradicsomszószhoz:
  • 1 konzerv hámozott paradicsom
  • 1 evőkanál keményítő
  • bazsalikom
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 fej hagyma
  • 1 liter zöldségalaplé
  • 2 csomag mozzarella
  • olívaolaj
  • bors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg rizottó rizs
  • 10 dkg margarin
  • 1 konzerv hámozott paradicsom
  • 1 evőkanál keményítő
  • bazsalikom

Elkészítés:


Vágjuk össze a hagymát, majd dinszteljük meg olívaolajon!
Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a rizst, pirítsuk meg, öntsük fel 1 deci fehérborral, majd párologtassuk el a levét! Kis adagokban adjuk hozzá a zöldségalaplevet és főzzük készre! A végén adjuk hozzá a margarint, keverjük el, majd hagyjuk hűlni! Ezután hozzákeverünk 2 tojást.

A masszából fomázzunk kis gombócokat, miközben a közepükbe egy-egy mozzarellát gyúrunk! Forgassuk lisztbe, tojásba, majd morzsába és olajban süssük meg!

A paradicsomszószhoz kis olajon dinszteljük meg a hagymákat! Adjuk hozzá a hámozott paradicsomot, sózzuk és borsozzuk meg! Sűrítsük be a vízben feloldott keményítővel (kb. 2 perc alatt)! A bazsalikom hozzáadása után összeturmixoljuk.

A rizsgombócokat a paradicomszósszal együtt tálaljuk!