Mozzarellás-paradicsomos terrine

Mozzarellás-paradicsomos terrine
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 6 személyre:
  • 8 szép nagy paradicsom
  • 3 csomag mini mozzarella
  • 20 levél bazsalikom
  • 5 lap zselatin
  • 3 dl zöldségleves, kockából
  • 8 szép nagy paradicsom
  • 3 csomag mini mozzarella
  • 20 levél bazsalikom
  • 5 lap zselatin
  • 3 dl zöldségleves, kockából

Elkészítés:

A paradicsomokat forrásban lévő vízbe mártva lehámozzuk, négybe vágjuk, a magját kivesszük, a héjával együtt félretesszük. A mozzarellát lecsepegtetjük, apróra vágjuk. A bazsalikomot leöblítjük, leszárítjuk.

Kisméretű alagút sütőformát vagy kerek aljú kávéscsészéket frissen tartó fóliával kibélelünk. Az alját a paradicsomdarabokkal szorosan kibéleljük, sózzuk, borsozzuk. A bazsalikomleveleket ráfektetjük, majd mozzarelladarabokat beletömködjük és lezárjuk a maradék paradicsomhússal.

A paradicsommagot és héjat a zöldséglevessel felforraljuk, majd leszűrjük. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, ha megpuhult, kinyomkodjuk és paradicsomos lében felolvasztjuk. Ráöntjük a paradicsomra, fóliával lezárjuk, és a hűtőben 4-5 óra alatt megdermesztjük.

Tálaláskor a fóliát lehúzzuk, a paradicsomos sajtot kiborítjuk, felszeleteljük, és friss salátával kínáljuk.