Mozzarellás csirke

Mozzarellás csirke

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Hozzávalók:

  • 1 db kisebb, karikára szeletelt cukkini
  • 4 evőkanál olaj
  • 400 g csirkemell
  • 1 db tojás
  • 60 g reszelt parmezán sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej apróra vágott hagyma
  • 4 db paradicsom
  • ketchup
  • provence-i fűszerkeverék
  • cukor
  • bors
  • 200 g felkarikázott mozzarella sajt

Elkészítés:

A cukkinikarikákat főzzük sós vízben 3 percig, majd hideg vízzel hűtsük le. Kenjük be olajjal, és grillezzük aranyszínűre. A csirkehúst mossuk meg, vágjuk hosszúkás szeletekre, sózzuk be, és mártsuk a parmezánnal összekevert tojásba.

Serpenyőben hevítsünk fel 2 evőkanálnyi olajat, és süssük pirosra a húst. Az olajban pirítsuk meg a hagymát, adjuk hozzá a kockára vágott paradicsomokat, öntsük rá a ketchupot és hagyjuk dinsztelődni. Pár perc múlva sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá Provence-i fűszerkeveréket és egy csipetnyi cukrot.

Öntsük a keveréket egy tűzálló tálba, a tetején osszuk el a csirkehúst, a cukkini- és mozzarella karikákat. Süssük 30 percig. Tálaljuk szendvicskenyérrel és szeletelt fokhagymával.

Neked ajánljuk