Mozart gombóc

Mozart gombóc

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg főtt és áttört burgonya
  • 10 dkg liszt
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 1 db tojássárgája
  • csipet só
  • 1 doboz
  • Mozart golyó desszert

Elkészítés:

A melegen áttört burgonyát gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a hozzávalókkal, de ügyeljünk, hogy ne túl kemény állagú tésztát készítsünk belőle.

Lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk, és négyzeteket vágunk belőle.

Mindegyik négyzetre egy-egy desszert golyót teszünk, majd a tésztát ráhajtjuk és gombóccá formázzuk.

Sós, forrásban lévő vízben addig főzzük, amíg a víz tetejére fel nem jönnek, majd ezután 1 perc elteltével szűrőkanállal kiszedjük.

Darált dióba, vagy pirított morzsába forgatjuk, és azonnal tálaljuk.

Vaníliás cukorral is megszórhatjuk, még finomabb. Nagyon különleges!

Neked ajánljuk