Mozart golyó házilag

Mozart golyó házilag

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Rafinált ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A marcipánmasszához:

  • 20 dkg hántolt mandulabél
  • 20 dkg porcukor
  • 3 ek. őrölt pisztácia
  • 0,5 dl víz

A nugáthoz:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg porcukor
  • 5 dkg mogyoró

A bevonáshoz:

  • étcsokoládé

Elkészítés:

A finomra darált mandulát, 15 dkg porcukrot vegyítem.

A maradék porcukrot, vízben oldom és a mandulával összedolgozom.

A feléhez hántolt, darált pisztáciát adok.

A nugáthoz a darált mogyorót, porcukrot, olvasztott csokit keverek ki és golyókat formázok belőle.

A marcipános tésztát 3 mm vastagra nyújtom, kiszaggatom és a golyókat beborítom először pisztáciás, majd a sima masszával.

Fogpiszkálóra szúrva olvasztott csokiba mártom őket és hagyom dermedni.

Neked ajánljuk