Morzsasüti

Morzsasüti

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

6 személyre:

  • 50 dkg vegyes gyümölcs (alma és erdei bogyósok)
  • 1 rúd vanília
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 20 dkg barna cukor
  • 10 dkg liszt
  • 20 dkg hideg vaj
  • 10 dkg zabpehely
  • 10 dkg szeletelt mandula

Elkészítés:

Az almát megmossuk, meghámozzuk, majd felkockázzuk. A vaníliarudat hosszában kettévágjuk, pépjét kikaparjuk.

Az almát nagy üvegtálban összekeverjük a vaníliapéppel, az erdeigyümölcs-keverékkel, az őrölt fahéjjal, valamint 15 dkg barna cukorral.

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Másik edényben a lisztet összemorzsoljuk a hideg, kemény vajjal (reszelni is lehet), a maradék barna cukorral, majd hozzákeverjük a zabpelyhet és mandulaszeleteket (ízlés szerint más gabonákkal, magokkal is dúsíthatjuk). Nem kell összegyúrni, csak morzsolni!

A fűszeres gyümölcskeveréket 1 nagyobb vagy 6 kisebb hőálló edénykébe öntjük. A zabpelyhes morzsát egyenletesen a tetejére morzsoljuk, hogy mindenhol beborítsa. A sütőben 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.

Amikor a gyümölcsök már kezdenek puhulni, levet ereszteni, és a morzsa alól bugyog az illatos gyümölcslé, a süti elkészült. Frissen, melegen vaníliafagylalttal tálaljuk.

Neked ajánljuk