Morzsás torta szederrel

Morzsás torta szederrel

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

kb. 12 szelethez:

a morzsához:

  • 12 dkg mogyoró
  • 7 dkg barna cukor
  • 6 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 2 evőkanál hideg margarin
  • *

a tésztához:

  • 15 dkg hideg margarin
  • 45 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 20 dkg cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj
  • 2 tojás
  • 2 dl zsíros tej
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 50 dkg szeder

Elkészítés:

A morzsához aprítógépbe tesszük a mogyorót, a barna cukrot, a lisztet, a felkockázott hideg margarint, és morzsalékosra aprítjuk. A gépből kivéve félretesszük, a gépet kitöröljük.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kivajazunk egy 28 cm átmérőjű kapcsos tortaformát.

Aprítógépben a tésztához összedolgozzuk a kockázott margarint, a lisztet, a cukrot, a sütőport, a fahéjat és egy csipet sót. Morzsalékos állagot kell kapnunk.

Felverjük a tojásokat a tejjel, valamint a vaníliaaromával. Apránként hozzáadjuk a lisztes keveréket, és alaposan összedolgozzuk.

A tésztát a formába öntjük, megszórjuk a gyümölccsel, utána pedig a ropogós morzsával. Az előmelegített sütőben 55-60 percig sütjük. Tűpróbát végzünk, így ellenőrizzük, hogy teljesen átsült-e a tészta, ha a tű tisztán jön ki a süteményből, akkor elkészült

A formában hagyjuk teljesen kihűlni.

Fotó: RAS / Recepttár

Neked ajánljuk