Morzsás szelet szilvával

Morzsás szelet szilvával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • kb. 16 szelethez:
  • 1 tekercs leveles- vagy keksztészta (275 g)
  • A morzsához:
  • 5 dkg hideg vaj
  • 7,5 dkg liszt
  • 1 evőkanál mandulaforgács
  • 5 dkg cukor
  • *
  • a töltelékhez:
  • 50 dkg szilva
  • 4 evőkanál barna cukor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1 tekercs leveles- vagy keksztészta (275 g)
  • 5 dkg hideg vaj
  • 7,5 dkg liszt
  • 1 evőkanál mandulaforgács
  • 5 dkg cukor
  • 50 dkg szilva
  • 4 evőkanál barna cukor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj

Elkészítés:

A morzsa hozzávalóit kézzel összemorzsoljuk, és a hűtőbe tesszük. A szilvát megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk, feldaraboljuk, és a cukorral, a fahéjjal pépesre főzzük.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztát közepes méretű tepsibe fektetjük (esetleg akkorára vágjuk, amekkora a tepsink). Villával megszurkáljuk, és a sütőben 10 perc alatt elősütjük. Ha esetleg felpúposodik, kézzel lenyomkodjuk.

A tésztát megkenjük a szilvás töltelékkel, és bőven megszórjuk a morzsával (két tenyerünk között morzsoljuk rá). További 20 percig sütjük.


Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti