Morzsás lazacsteak kelbimbóval

Morzsás lazacsteak kelbimbóval

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

60 dkg bőrös lazacfilé

2 chilipaprika

4 evőkanál durva zsemlemorzsa

1 citrom leve

5 evőkanál olívaolaj

*

a körethez:

40 dkg tisztított kelbimbó (lehet fagyasztott is)

1-1 piros és sárga kaliforniai paprika

2 evőkanál vaj

1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

A lazacfilét megmossuk, leszárítjuk, majd 4 egyforma darabra vágjuk. A chilipaprikát apróra vágjuk, és a morzsával összeforgatjuk. A kelbimbót bő sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük. A paprikát megmossuk, húsát 2x2 centis kockákra vágjuk.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A lazacsteakeket sózzuk, meglocsoljuk a citrom levével és bőrös felével lefelé sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Ráhalmozzuk a chilis morzsát, meglocsoljuk az olívaolajjal és a sütőben kb. 15 perc alatt pirosra sütjük, hogy a lazac közepe szaftos maradjon.

Közben a körethez serpenyőben felforrósítjuk a vajat, kicsit megfuttatjuk rajta a paprikakockákat, majd rászórjuk a kelbimbót, sóval, az aprított petrezselyemmel ízesítjük, és közepes tűzön összepirítjuk. Tányérra halmozzuk, mellé fektetjük a chilis-morzsás lazacsteaket és forrón kínáljuk.

Fotó: RAS/Recepttar

Neked ajánljuk