Morzsás diós szilva torta

Morzsás diós szilva torta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 30 dkg margarin vagy vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 citrom héja és leve
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 10 dkg darált dió
  • 1 db tojás
  • *
  • a töltelékhez:
  • 50 dkg magozott szilva
  • 3 dkg barna cukor
  • 1/2 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 citrom leve
  • *
  • a szóráshoz:
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 50 dkg liszt
  • 30 dkg margarin vagy vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 db citrom héja és leve
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 10 dkg darált dió
  • 1 db tojás
  • 50 dkg magozott szilva
  • 3 dkg barna cukor
  • 1/2 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 db citrom leve
  • *
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A kimagozott szilvát megszórjuk a cukorral, a citrom levével és fahéjjal, félretesszük, állni hagyjuk.

A vajat, a fahéjat és a citromhéját egy tálba tesszük, gépi habverővel alaposan felhabosítjuk, majd apránként hozzáadagoljuk a lisztet és magas fokozaton. morzsává dolgozzuk. A tészta nagyobbik felét összegyúrjuk és egy 28 cm-es tortaformát kibélelünk vele, majd megszórjuk darált dióval.

A fűszerezett szilvát összekeverjük a liszttel és rárakjuk a dió tetejére, majd befedjük a maradék morzsával. Az előmelegített sütőbe tesszük és kb. 25-30 percig sütjük.

Ha megsült, hagyjuk langyosra hűlni, mert csak így lehet szépen szeletelni. Tálaláskor a tetejét fahéjas porcukorral szórjuk meg.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti