Monte Carlo keksz

Monte Carlo keksz
Elkészítési idő
4,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 20-25 db összeragasztott kekszhez:
  • 25 dkg rétes liszt
  • 10 dkg finom liszt
  • 18 dkg vaj
  • 12 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 6 dkg kókuszreszelék
  • 1 tojás (közepes)
  • csipet só
  • a tötelékhez:
  • 6 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál tejszín (vagy tej)
  • ízlés szerint málnadzsem, eperdzsem, stb.
  • 25 dkg rétes liszt
  • 10 dkg finom liszt
  • 18 dkg vaj
  • 12 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 6 dkg kókuszreszelék
  • 1 tojás (közepes)
  • csipet
  • 6 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál tejszín (vagy tej)
  • dzsem

Elkészítés:

Összekeverjük a kétféle lisztet és a csipet sót, majd hozzáadjuk a felkockázott vajat. Ezután elkezdjük összemorzsolni, majd amikor már jó morzsalékos, hozzákeverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot és a kókuszreszeléket. Végül hozzáadjuk az egész tojást, és gyors mozdulatokkal alaposan összegyúrjuk a tésztát.

A tésztából nedves kézzel diónyi golyókat formázunk, majd egymástól kicsit távolabb, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket. Ezután egy villával lenyomjuk a golyók tetejét, hogy kissé szétterüljenek.

Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten 10-15 perc alatt szép aranybarnára sütjük. (Én légkeverésnél 160 fokon 12 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve pár percig a tepsiben hagyjuk, majd áttesszük egy rácsra a kekszeket, és egészen kihűtjük.

A töltelékhez a vajat habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tejszínnel. Ezután a teljesen kihűlt kekszet a dzsemmel és a vajkrémmel összeragasztjuk. (Tegyünk a keksz közepére egy mokkáskanál dzsemet, majd a dzsemre egy mokkáskanál vajkrémet. Ezután helyezzünk rá egy másik kekszet, és óvatosan kicsit nyomjuk össze.) Így járjunk el az össze keksszel.

Tálalás előtt az összeragasztott kekszek tetejét porcukorral megszórjuk, majd úgy kínáljuk. Hűvös helyen pár napig tárolhatjuk.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti