Molnár ponty

Molnár ponty

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 5-6 szelet ponty
  • 2 evőkanálnyi liszt
  • 2 evőkanálnyi őrölt pirospaprika
  • 3 dl étolaj
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 db vöröshagyma
  • 20 dkg gomba
  • 1 késhegynyi őrölt bors
  • 40 dkg csuszatészta
  • 2 dl tejföl

Elkészítés:

A filézett, besózott, paprikás lisztbe forgatott pontyszeleteket olajban kisütöm.

Készítek egy gombamártást, kevés olajban a vékony csíkokra vágott füstölt szalonnát, az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a gombát, a pirospaprikát, sót, borsot. Pár perces főzés után tejfölös habarással sűrítem.

A csusza tésztát sós vízben kifőzzük. Összekeverjük a gomba mártással.

Neked ajánljuk