Mokkafánk

Mokkafánk
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 17 dkg porcukor
  • 1 kávéskanál darált kávé
  • 1 tojássárgája
  • 1 egész tojás
  • 20 dkg margarin
  • a krémhez:
  • 1,25 dl erős feketekávé
  • 2 evőkanál rétesliszt
  • 13 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • a mázhoz:
  • 20 dkg porcukor
  • 2 kanál forró feketekávé
  • 1 evőkanál étolaj
  • 50 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 17 dkg porcukor
  • 1 kávéskanál darált kávé
  • 1 db tojássárgája
  • 1 egész tojás
  • 20 dkg margarin
  • 1,25 dl erős feketekávé
  • 2 evőkanál rétesliszt
  • 13 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg porcukor
  • 2 kanál forró feketekávé
  • 1 evőkanál étolaj

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, egy órát pihentetjük, majd lisztezett gyúrótáblán 3 mm-esre nyújtjuk, és közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

Szilikonos sütőpapírral fedett tepsiben tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük (3 nagy tepsinyi adag).

A krémhez a feketekávét felfőzzük a liszttel, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral kikeverjük a kávés krémhez adjuk, összekeverjük. A krémmel betöltjük a kihűlt 2-2 korongot, majd a mázzal bevonjuk.

A mázhoz a forró kávét ráöntjük a porcukorra, hozzáadjuk az étolajat és addig keverjük, amíg a cukor el nem olvad, vagyis szép, fényes mázat kapunk.
(Keverés közben pár másodpercre betettem a mikróba, majd újra kevertem.)

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!