Mojitós torta

Mojitós torta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál tej

A krémhez:

  • 4 tojássárgája
  • 400 ml cukrozott sűrített tej (1 nagy konzerv)
  • 125 ml lime lé
  • 2 teáskanál lime reszelt héja

A díszítéshez:

  • reszelt fehér csoki
  • mentalevél (ízlés szerint)
  • lime szeletek

Elkészítés:

A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a porcukrot, a tojást és a tejet, majd lágy tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagolva fél-egy órát a hűtőbe tesszük (hogy a vaj visszadermedjen, és a tészta nyújtható legyen.)

A sütőt 170-180 fokra előmelegítjük.

Ha lehűlt a tészta, a sütőforma méretére kinyújtjuk – kb. 3-5 mm vastagra, és a nyújtófára feltekerve átemeljük a kivajazott sütőformába, elegyengetjük és a a tál magasságához igazítjuk. Villával az alját megszurkáljuk. (Ízlés szerint kör- és hosszúkás tortaformát is használhatunk.)

A tésztát az előmelegített sütőbe tesszük és 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. (Lehet a közepébe tenni sütőpapírra száraz babot, de enélkül is lehet sütni, ekkor ha kissé megemelkedik a tészta alja, óvatosan szúrjuk meg, és hőálló konyhai kesztyűvel nyomjuk ki alóla a levegőt). A tésztát a sütőből kivesszük és félre tesszük, a sütőt bekapcsolva hagyjuk.

Egy mély tálba tesszük a 4 tojássárgáját, és robotgéppel addig verjük, amíg világos színű nem lesz (kb. 2-3 perc). Lassan hozzáadjuk a sűrített tejet, és 3-5 perc alatt puha krémmé keverjük. Ekkor hozzáadjuk a lime levét és héját.

A krémet az elősütött süteménybe öntjük és körülbelül 15 percig sütjük, amíg óvatos rázogatásra nem mozog a serpenyőben.

Ezután hűlni hagyjuk 10-15 percig, majd tálalásig hűtőbe tesszük. Tejszínhabbal kínáljuk.

Neked ajánljuk