Mohácsi rétes

Mohácsi rétes
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 6 réteslap
  • 4 db 150 g-os kefir
  • 3 db tojás
  • 1,5 kefires pohár búzadara
  • 1 db citrom reszelt héja és leve
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3/4 kefires pohár étolaj
  • 5 kefires pohár porcukor
  • 50 dkg túró
  • 1 doboz őszibarackbefőtt
  • a réteslapok kenéséhez:
  • étolaj
  • a rétes tetejére:
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • 6 db réteslap
  • 4 db 150 g-os kefir
  • 3 db tojás
  • 1,5 kefires pohár búzadara
  • 1 db citrom reszelt héja és leve
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3/4 kefires pohár étolaj
  • 5 kefires pohár porcukor
  • 50 dkg túró
  • 1 doboz őszibarackbefőtt
  • étolaj
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál tejföl

Elkészítés:

A gyümölcs és a túró kivételével mindent összekeverünk és 1 órát a hűtőben állni hagyjuk. Ez fontos, mert a rétesből nem lesz semmi, ha nem pihentetjük!

A tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük. Az első réteslapot rátesszük, olajjal lekenjük, majd következik a 2. réteslap. Erre öntjük a fele búzadarás keveréket, ami a hűtőben megduzzadt.

Megszórjuk a túró felével, majd a feldarabolt barack felével. Rátesszük a következő 2 réteslapot, egyenként lekenjük olajjal. Erre kerül a darás keverék másik fele, megszórjuk a túróval, majd a barackdarabokkal, és befedjük a maradék 2 db olajozott réteslappal.

Az egész tojást felverjük, tejföllel összekeverjük és a felső réteslapot az egésszel lekenjük.

180 fokra melegített sütőben, szép aranysárgára megsütjük. (Nálam ez körülbelül 40 percet vett igénybe.) Sütés közben fóliával fedjük le a tetejét, ha gyorsan sülne, meg ne égjen a teteje!


(Vass Lászlóné Editke receptje alapján sütöttem meg.)

Megjegyzés:

A receptet Buzási Lászlóné küldte be. Köszönjük!