Mogyoróvajjal-csokoládé ganázzsal töltött piték

Mogyoróvajjal-csokoládé ganázzsal töltött piték
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 300 g omlós tészta liszt
  • 200 g sütőmargarin
  • 150 g porcukor
  • 3 evőkanál kakaó
  • 1 db tojás
  • *
  • a ganázshoz (párizsi csokoládékrém):
  • 300 g étcsokoládé
  • 8 evőkanál porcukor
  • 300 ml tejszín
  • *
  • valamint:
  • 12 evőkanál mogyoróvaj
  • 100 g durvára vágott földimogyoró
  • 300 g omlós tészta liszt
  • 200 g sütőmargarin
  • 150 g porcukor
  • 3 evőkanál kakaó
  • 1 db tojás
  • 300 g étcsokoládé
  • 8 evőkanál porcukor
  • 300 ml tejszín
  • 12 evőkanál mogyoróvaj
  • 100 g durvára vágott földimogyoró

Elkészítés:

A lisztet, a porcukrot és a kakaót összekeverjük, elmorzsoljuk benne a szobahőmérsékletű vajat, majd hozzáadjuk a tojást. Alaposan összegyúrjuk, 1 órára a hűtőbe tesszük.

Ha letelt az idő, a tésztából 12 db golyót formázunk és lisztezett felületen kinyújtjuk, ezután a formákba helyezzük és belenyomkodjuk. 180 C fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Ha kihűltek a tészták, akkor megtöltjük őket krémmel.

A ganázshoz a csokit apróra tördeljük egy tálba tesszük. A tejszínt felforraljuk és a csokira öntjük, picit állni hagyjuk, majd ezután óvatosan összekeverjük és hozzáadjuk a porcukrot is.

A pitéket megkenjük a mogyoróvajjal és erre öntjük vagy kanalazzuk a ganázst. Végezetül fantáziánknak megfelelően mogyoróval díszítjük. 30 percre hűtőbe tesszük, hogy szépen megdermedjenek.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti