Elkészítés:
A lisztet, a porcukrot és a kakaót összekeverjük, elmorzsoljuk benne a szobahőmérsékletű vajat, majd hozzáadjuk a tojást. Alaposan összegyúrjuk, 1 órára a hűtőbe tesszük.
Ha letelt az idő, a tésztából 12 db golyót formázunk és lisztezett felületen kinyújtjuk, ezután a formákba helyezzük és belenyomkodjuk. 180 C fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Ha kihűltek a tészták, akkor megtöltjük őket krémmel.
A ganázshoz a csokit apróra tördeljük egy tálba tesszük. A tejszínt felforraljuk és a csokira öntjük, picit állni hagyjuk, majd ezután óvatosan összekeverjük és hozzáadjuk a porcukrot is.
A pitéket megkenjük a mogyoróvajjal és erre öntjük vagy kanalazzuk a ganázst. Végezetül fantáziánknak megfelelően mogyoróval díszítjük. 30 percre hűtőbe tesszük, hogy szépen megdermedjenek.
Megjegyzés:
A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
francia
,
vegetáriánus
,
ünnepi
,
nyári
,
Őszi
,
téli
,
tavaszi
,
pénztárcabarát
,
egyszerű
,
több, mint másfél óra
,
desszert
,
csokis