Mogyoróvajas-csokoládés szelet

Mogyoróvajas-csokoládés szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 20x30 cm-es tepsihez:
  • 40 dkg Győri Édes Zabfalatok
  • 8 dkg vaj
  • 20 dkg mogyoróvaj
  • a tetejére:
  • 20 dkg csokoládé (70%-os)
  • 8 dkg vaj
  • 40 dkg Győri Édes Zabfalatok
  • 8 dkg vaj
  • 20 dkg mogyoróvaj
  • 20 dkg csokoládé (70%-os)
  • 8 dkg vaj

Elkészítés:

A kekszet összemorzsoljuk és hozzáadjuk az előzőleg felolvasztott vajat, mogyoróvajat, majd alaposan összekeverjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd a masszát beleöntjük. Ezután tenyérrel egyenletesen lenyomkodjuk, majd a hűtőbe tesszük, hogy teljesen megdermedjen (megkeményedjen).

A csokoládés réteghez a vajat felolvasztjuk, majd a tűzről levesszük, és hozzáadjuk a feldarabolt csokoládét. Ezután addig keverjük, amíg a csokoládé teljesen felolvad.

A hűtőből kivesszük a megdermedt mogyoróvajas kekszet, majd egyenletesen ráöntjük a felolvasztott csokoládét. Ezután visszatesszük a hűtőbe, hogy a csokoládé is teljesen megdermedjen.

Tálalás előtt a süteményt a hűtőből kivesszük, majd éles késsel ízlés szerint felszeletve kínáljuk

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!