Mogyorótorta

Mogyorótorta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 db 20 cm-es tortalaphoz:
  • 20 dkg liszt (Nagyi süteményliszt)
  • 10 dkg darált mogyoró
  • 25 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 8 db tojás
  • 4 evőkanál forró víz
  • a mogyoróskrémhez:
  • 50 dkg mascarpone
  • 10 dkg Vénusz margarin (valódi vajjal)
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3-4 evőkanál Nutella
  • 20 dkg liszt (Nagyi süteményliszt)
  • 10 dkg darált mogyoró
  • 25 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 8 db tojás
  • 4 evőkanál forró víz
  • 50 dkg mascarpone
  • 10 dkg Vénusz margarin (valódi vajjal)
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3-4 evőkanál Nutella

Elkészítés:

A porcukorhoz hozzáadjuk a vaníliás cukrot és az egész tojásokat, habosra keverjük, majd hozzácsorgatjuk a forró vizet, és még 1-2 percig továbbkeverjük. Ezután hozzászitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a darált mogyorót, majd fakanállal, óvatosan keverjük, összeforgatjuk.

2 db kb. 20-22 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk, majd egyenlően elosztjuk benne a masszát. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten kb. 25 perc alatt készre sütjük (tűpróba).

A sütőből kivéve pár percig a formában hagyjuk, majd rácsra helyezzük, és a tortalapokat teljesen kihűtjük. Ezután mindkettőt kettévágjuk, hogy négy egyforma tortalapot kapjunk. (Amennyiben csak 1 db tortaforma áll a rendelkezésünkre, akkor felezzük meg a hozzávalókat, majd külön keverjük ki, és süssük meg a tortalapokat.)

A porcukorhoz adjuk a vaníliás cukrot, a mascarponét, a margarint, majd simára keverjük. Ezután kanalanként hozzáadjuk a Nutellát, és szintén simára keverjük. (A Nutellát apránként adjuk hozzá, nehogy túl lágy legyen a krém.)

Végül a tortalapokat rétegezve megkenjük a mogyorókrémmel, majd bevonjuk a tortát kívülről is. Ezután pár órára a hűtőbe tesszük, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek. Tálalás előtt a tortát a hűtőből kivesszük, majd ízlés szerint felszeleteljük, és úgy kínáljuk.

Ízlés szerint színes szórócukorral az ünnephez illően díszíthetjük.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!