Mogyorós kekszek

Mogyorós kekszek

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • kb. 40 darabhoz:
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg vaníliás porcukor
  • 1 evőkanál holland kakaópor
  • 2 tojássárgája
  • 1 evőkanál tejföl
  • *
  • a krémhez:
  • 20 dkg natúr pirított földimogyoró
  • 1 mokkáskanál méz
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

A lisztet a vajjal gyorsan összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a kakaóport, a tojássárgájákat, a tejfölt, és egynemű omlós tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagolva a hűtőben 1 órát pihentetjük.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztát lisztezett deszkán vagy munkalapon 3 mm vastag téglalappá nyújtjuk, 5 cm átmérőjű virág alakú formával kiszúrjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és kb. 15 perc alatt megsütjük. Rácsra téve kihűtjük.

A krémhez a mogyorót megtisztítjuk, 1-2 evőkanálnyit félreteszünk, a többit mixerben finomra daráljuk, a mézzel és az olajjal összedolgozzuk. A félretett mogyorót összevagdaljuk, és a krémbe keverjük. Minden sütemény tetejére teszünk belőle egy kis halmot. Hűtőben lehűtve tálaljuk.

Fotó: RAS/Recepttár

Hasonló receptek