Mogyorós-csokoládés babka (húsvéti csokoládés foszlós kalács)

Mogyorós-csokoládés babka (húsvéti csokoládés foszlós kalács)

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 1 nagyobb csipet só
  • 2,5 dl langyos tej
  • fél kocka (21 g) élesztő
  • 2 mokkáskanál cukor
  • 100 g szobahőmérsékletű vaj
  • 50 g cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor (vagy ha van akkor tonkababos)
  • 1 db tojás
  • 1 db tojássárgája

a töltelékhez:

  • 150 g darált mogyoró
  • 100 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor (vagy ha van, akkor tonkababos)
  • 100 g szobahőmérsékletű vaj
  • 30 g kakaópor (édesítetlen)
  • 100 g olvasztott csoki

Elkészítés:

Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejbe és a 2 mokkáskanál cukorral felfuttatjuk. Keverőtálba tesszük a lisztet és a csipet sót, elkeverjük. Mehet mellé a felfuttatott élesztő, a tojás és tojássárgája, a vaj és a cukrok is. Gép segítségével kb. 10 perc alatt kidolgozzuk a tésztát, majd meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

Közben elkészítjük a tölteléket. Ehhez a vajat a kakaóporral elkeverjük, majd a mogyorót a cukorral kikeverjük és hozzáadjuk az olvasztott csokit is. Mindent egybe teszünk, elkeverjük, majd félretesszük.

A tésztát 1 cm vastagra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel és feltekerjük a hosszabbik oldalánál kezdve. Hosszában középen ketté vágjuk, majd rudanként megcsavarjuk és külön-külön edénybe tesszük, amiben majd sütni fogjuk. Tegyünk alá zsírpapírt!

200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük, de ellenőrizni kell, mert minden sütő más.

A receptet Ninnaska küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk