Mogyorós-csokis perec

Mogyorós-csokis perec

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 5 dkg őrölt mogyoró
  • 12 dkg vaj
  • 5 dkg sertészsír
  • 15 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 2 evőkanál juharszirup

A mázhoz:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál tej vagy tejszín

Elkészítés:

A lisztben elmorzsoljuk a vajat és a zsírt, hozzáadjuk a porcukrot, 2 tojássárgáját, az őrölt mogyorót és a végén a juharszirupot. alaposan összegyúrjuk, és fóliába csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.

A tésztát kinyújtjuk és perec formával kiszaggatjuk. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük. Csokival bevonjuk.

Neked ajánljuk