Mogyorós-csokimázas sajttorta

Mogyorós-csokimázas sajttorta

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A kekszalaphoz:

  • 20 dkg keksz (pl. mézes-teljes kiőrlésű, vagy egyéb)
  • 10 dkg natúr pörkölt mogyoró
  • 5 dkg olvasztott vaj

A krémhez:

  • 50 dkg mascarpone
  • 1 nagy pohár tejföl (450 g-os)
  • 20 dkg cukor - vagy egyéb édesítő
  • 2 csomag (bourbon) vaníliás cukor
  • 4 dkg rétesliszt
  • 3 egész tojás
  • 3 tojás sárgája

A tetejére:

  • 5 dkg cukor
  • 2 dkg (holland) kakaópor
  • 3 cl víz
  • 7 dkg vaj

Valamint:

  • 5 dkg natúr pörkölt mogyoró

Elkészítés:

Összedolgozom a kekszet, vajat, mogyorót robotgéppel, majd egy 26 centis kapcsos tortaformában elegyengetem. Hűtőbe teszem, hogy keményedjen meg az alap.

Összekeverem a krémhez a sajtot, tejfölt, lisztet, cukrokat és elsőnek az egész tojásokat, majd a tojássárgákat.

A krémet az alapra öntöm, majd 180 fokra előmelegített sütőben sütöm egy óráig, majd hagyom hűlni.

A cukrot és kakaót sűrűre főzöm a mázhoz, leveszem a tűzről, majd hozzákeverem a hideg vajat. Mikor langyos, rásimítom a tortára és megszórom mogyoróval.

Tálalás előtt hűtőbe teszem minimum hat órára.

Neked ajánljuk