Mogyorós almás kocka

Mogyorós almás kocka
Elkészítési idő
5,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 4 db tojás
  • 8 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg alma
  • 5 dkg darált mogyoró
  • cukor
  • citromlé
  • A krémhez:
  • 3 dl tejszínhab
  • 10 dkg darált mogyoró
  • 1 csomag habfix
  • 4 dkg porcukor
  • A díszítéshez:
  • tejszínhab
  • 4 db tojás
  • 8 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • 30 dkg alma
  • 5 dkg darált mogyoró
  • cukor
  • citromlé
  • 3 dl tejszínhab
  • 10 dkg darált mogyoró
  • 1 csomag habfix
  • 4 dkg porcukor
  • tejszínhab

Elkészítés:

A piskótához a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. Egy másik tálban a fehérjéből kemény habot verünk, óvatosan beleforgatjuk a sárgájába, majd beleszitáljuk a lisztet is. (Óvatosan, hogy a hab ne törjön össze.)

Egy 20 x 30-as tepsit sütőpapírral kibélelünk, úgy, hogy a papír a tepsi szélein túllógjon, majd egyenletesen elosztjuk rajta a tésztát és 180 fokosra előmelegített sütőben, 10-12 perc alatt megsütjük.

A sütőből kivéve hideg helyre tesszük, 2-3 perc múlva a sütőpapír segítségével óvatosan kiemeljük a tepsiből, majd néhány perc múlva óvatosan lisztezett deszkára fordítjuk. Óvatosan lehúzzuk róla a papírt, félbevágjuk, hogy 2 db 10 x 30-as lapot kapjunk, és félretesszük.

Az almákat megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, kimagozzuk. Vékony szeletekre vágjuk, és pici cukorral, és 2-3 percre citromlével ízesített forró vízbe tesszük. Leszűrjük, lecsepegtetjük, kicsit kinyomkodjuk, majd összekeverjük a darált mogyoróval.

A krémhez a habfixet a cukorral, majd a tejszínhabbal összekeverjük, végül beleforgatjuk a darált mogyorót is.
Az egyik piskótalapra kenjük az az almás-mogyorós tölteléket, befedjük a másik lappal és óvatosan összenyomkodjuk. Ezt a lapot megkenjük a mogyorós krémmel.

A süteményt 15 percig pihentetjük, majd felszeleteljük. A tetejét tejszínhabbal díszítjük.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti