Mogyorókrémmel töltött csokoládétorta

Mogyorókrémmel töltött csokoládétorta

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 200 g tejcsokoládé pasztilla
  • csipet só
  • 200 ml langyos víz
  • *

a krémhez:

  • 500 g mascarpone
  • 200 g mogyorókrém
  • 2 evőkanál porcukor
  • *

a tetejére és oldalára:

  • krémmel vonjuk be és ízlés szerint díszítjük

Elkészítés:

A sütőt 160 fokra elmelegítjük. A tojások fehérjét és sárgáját külön tálba szétválasztjuk. A sárgájához adjuk a kristály és vaníliás cukrot és kézi mixerrel vagy habverővel kikeverjük. A csokoládépasztillákat gőz fölött felolvasztjuk, hozzákeverjük a tojásos masszánkhoz, majd hozzáadjuk a langyos vizet is. Ezután átszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk és finoman összekeverjük addig, amíg a száraz liszt el nem tűnik.

A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Ha elkészült a hab, akkor hozzáadjuk a tojássárgához és óvatosan összekeverjük, vigyázva hogy ne törjük össze a habot.

A tésztamasszát sütőpapírral bélelt 18 cm-es átmérőjű tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük. A megsült tésztát a tepsiből kivesszük és kihűlni hagyjuk.

A krémhez a mascarponéhoz adjuk a porcukrot és kézi mixerrel elkeverjük, ezután hozzáadjuk a mogyorókrémet és összekeverjük.

A kihűlt piskótát tetszőleges méretű lapokra vágjuk és tetszőleges mennyiségű krémmel betöltjük. A maradék krémmel bevonjuk a tortát és tetszés szerint díszítjük. Ha kész, egy picit betesszük a hűtőbe dermedni.

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk