Mogyorókrémes palacsintatorta

Mogyorókrémes palacsintatorta

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 dl liszt
  • 4 dl tej
  • 4 db tojás (közepes)
  • 1-2 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • csipet só

A sütéhez:

  • olaj

A töltelékhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 3-4 evőkanál mogyorókrém
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

Az egész tojásokat összekeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, csipet sóval, és a tejjel. Ezután hozzászitáljuk a sütőporral összekevert lisztet, majd kézi habverővel simára keverjük. (Egy sűrűbb palacsintatésztát fogunk kapni.)

A palacsintasütőt kevés olajjal kikenjük, majd a tésztából kisütjük a palacsintákat és félretesszük.

A mascarponét alaposan összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a mogyorókrémmel. A habtejszínt kemény habbá verjük.

Egy tálaló tányérra palacsintát teszünk, majd ízlés szerinti vastagon megkenjük a mascarponés-mogyorókrémmel. Ezután ráteszünk egy másik palacsintát, amit megkenünk tejszínhabbal. Ezt addig ismételjük, amíg az utolsó palacsinta is a helyére kerül.

A maradék mogyorókrémet kevés tejszínhabbal összekeverjük, és ezzel megkenjük a torta tetejét. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk és kevergetve kihűtjük, majd ízlés szerint a torta tetejére csorgatjuk. Tálalás előtt éles késsel felszeleteljük. (Ha tálalás előtt hűtőbe tesszük, könnyebben tudjuk szeletelni.)

A receptet Nagy Patrícia Eszter küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk