Mogyorókrémes koszorú

Mogyorókrémes koszorú

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 1,5 dl langyos tej
  • 50 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 csomag instant élesztő
  • 7,5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só

A töltelékhez:

  • 25 dkg mogyorókrém
  • 10 dkg durvára tört mogyoró

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük az élesztővel, hozzáadjuk a többi hozzávalót, végül a langyos tejet. Tésztává dagasztjuk, meleg helyen letakarva kelesztjük jó fél órát.

Ha megkelt a tészta, lisztezett felületen lappá nyújtjuk. A mogyorókrémet megolvasztjuk, hogy könnyen kenhető legyen, majd megkenjük vele a tésztát. Megszórjuk a durvára vágott mogyoróval. Feltekerjük, és koszorúformába helyezzük.Kelesztjük még fél órát.

180°C-on 25-30 perc alatt megsütjük.

Neked ajánljuk