Mogyorókrémes kifli

Mogyorókrémes kifli
Elkészítési idő
4,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • 1 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • csipet só
  • kb. 20 dkg mogyorókrém
  • 1 tojás a kenéshez
  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • 1 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • csipet
  • 20 dkb mogyorókrém
  • 1 db tojás

Elkészítés:

Az élesztőt a cukros, langyos tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval bedagasztjuk (a mogyorókrém és a kenéshez szükséges tojás nélkül).

Az egyik cipót 30 cm-es átmérőjű körré nyújtjuk, majd megkenjük mogyorókrémmel és félretesszük. Egy másik cipót szintén hasonló módon kinyújtunk. Ezt ráhelyezzük a mogyorókrémmel megkent tésztára, nyújtófával még egy kissé megnyújtjuk, vagyis lenyomatjuk és 12 cikkekre vágjuk. A szeletek vastagabb végére teszünk egy kiskanál mogyorókrémet, majd innen kezdve feltekerjük. A másik 2 cipóval hasonló módon járunk el.
A kiflik tetejét felvert tojással megkenjük és 170 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!