Mogyorókrémes gombóc glutén- és tejmentesen

Mogyorókrémes gombóc glutén- és tejmentesen
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 4 közepes burgonya
  • 1 db M-es tojás
  • késhegynyi só
  • 1 kanál cukor
  • annyi gluténmentes kenyérliszt, hogy gyúrható tésztát kapjunk
  • vegán mogyorókrém
  • gluténmentes zsemlemorzsa
  • kicsi olaj
  • 4 közepes burgonya
  • 1 db M-es tojás
  • késhegynyi
  • 1 kanál cukor
  • gluténmentes kenyérliszt
  • vegán mogyorókrém
  • gluténmentes zsemlemorzsa
  • kicsi olaj

Elkészítés:

A burgonyát sós vízben megfőzzük, megtörjük, és amikor kihűlt, hozzáadjuk a tojást, sót, cukrot és annyi lisztet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.

Kinyújtjuk, kockákra vágjuk és a közepébe egy kanálnyi mogyorókrémet rakunk.

Gombócot formálunk belőlük, és forrásban lévő vízben kifőzzük. Amikor feljönnek a víz tetejére még kb. 10 percig főzzük és leszűrjük.

Közben kicsi olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát és a megfőtt gombócokat beleforgatjuk.

Megjegyzés:

A receptet Csernáczki Zsanett küldte be. Köszönjük!