Mititei (picikék)

Mititei (picikék)
Elkészítési idő
4,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 1 kg marhahús
  • 10 dkg bárányfaggyú
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 kanál citromlé
  • 1 fél kiskanál szódabikarbóna
  • fél dl olaj
  • szegfűbors
  • feketebors
  • csombor
  • 1 kg marhahús
  • 10 dkg bárányfaggyú
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 kanál citromlé
  • 1 fél kiskanál szódabikarbóna
  • fél dl olaj
  • szegfűbors
  • feketebors
  • csombor

Elkészítés:

Sütés előtti napon többször ledarálom a húst és a faggyút együtt (disznózsírral lehet helyettesíteni), majd 1 napig beteszem a fagyasztóba.

Másnap összekeverem a hozzávalókkal, ízesítem ízlés szerint, semglegesítem a citromlé segítségével a bikarbónát, végül hozzáöntök 2 kanálnyi vizet és 2 kanálnyi olajat, és gondosan összekeverem.

Kisebb hengereket formázok nedves kézzel, majd forró grillen sütöm meg. Friss kenyérrel és mustárral tálalom.